Benodigdheden voor 4 personen
- 2 komkommers
- 2 el palmsuiker
- 1 dl rijstazijn
- Sap van een halve limoen
- ½ groene Thaise chilipeper, of Spaanse, zonder zaad en in dunne reepjes
- 2 sjalotjes, gehalveerd en in dunne ringen
- 1 bosje verse koriander en 1 bosje verse munt, zonder stelen en fijngehakt
- Zout
Bereiding
Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd hem in de lengte doormidden en snijd hem vervolgens in plakjes. Leg de plakjes op een bord en bestrooi ze met wat zout. Laat ze 15 minuten staan, spoel ze af en laat uitlekken.
Meng in een kom de suiker met de azijn tot de suiker is opgelost. Voeg dan het limoensap en naar smaak wat zout toe.
Voeg de pepers, sjalotjes, kruiden en komkommer toe aan de dressing en laat de smaken voor het opdienen 15-20 minuten intrekken.