Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram groene asperges
- 8 dunne plakjes pancetta, in kleine stukjes gesneden
- 1/2 dl olijfolie extra vierge
- sap van 1 citroen
- Pecorino, geschaafd
- zeezout en zwarte peper, versgemalen
- 1 a 2 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de olie in een pan en bak de pancetta krokanken zet dit opzij voor later. Snijd van de asperges de dikke onderkant af en kook ze 4 minuten in water tot ze gaar maar nog knapperig zijn. Doe de citroen in een kom en voeg de olie langzaam toe, blijven kloppen tot een dikke dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de asperges en garneer ze met pancetta en geschaafde pecorino.
TIP
Lekker als bijgerecht maar ook als voorgerecht. Als voorgerecht de asperges met koud water afspoelen. Wij hebben dit gegeten als bijgerecht in combinatie met lamsrack en gebakken aardappeltjes.