Benodigdheden voor 4 personen
- 4 uien
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 1 courgette
- 2 venkelknollen
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- grof zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de gepelde uien in vieren. Snijd de paprika’s tweemaal in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de venkelknollen tweemaal in de lengte door. Snijd de courgette in stukken. Leg alle gesneden groenten in een kom en giet de olijfolie erop. Voeg de knoflook toe. Meng goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met een dun laagje olie. Verspreid de groenten over de bakplaat van de oven of leg ze naast elkaar in een ingevette royale vuurvaste schaal. Bestrooi met tijmblaadjes. Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven. Schep ze na 15 minuten even om. Bestrooi ze met grof zeezout.