Benodigdheden voor 4 personen
- 2 Paprika’s ( Geel, Rood of gemengd)
- 4 ansjovisfilets, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 dl olijfolie (extra virgin)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de paprika’s in een schaal en schuif ze ca. 30 minuten in de oven tot de schil rondom is geblakerd en openspringt. Schep ze in een kom en laat ze afgedekt met folie afkoelen. Als ze afgekoeld zijn trek je gemakkelijk de velletjes van de paprika’s en verwijder je de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de dressing door de ansjovis, de knoflook en de olijfolie en wat zwarte peper door elkaar te kloppen tot het een licht gebonden dressing is. Schep de dressing over de paprika’s.
TIP
Als je het teveel gedoe vindt om de paprika’s te roosteren kun je ook geroosterd paprika’s van een goede kwaliteit uit een potje kopen. Dit gerecht kan ook een onderdeel zijn van een pastamaaltijd in plaats van een salade.