Noedel-bowl met kip en romige pindadressing

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gram eiermie
  • 200 gram sperziebonen
  • 150 gram pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • hand vol koriander fijn gesneden
  • 40 ml kokosmelk
  • 1 teen knoflook geperst
  • 4 cm verse gember geraspt
  • 250 gram kipfilet in reepjes
  • 300 gram wortel gesneden of geraspt
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • sap van 1 limoen
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 1 komkommer in plakjes
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • 2 theelepels suiker

Bereiding

Kook de mie volgens de verpakking met de kippenbouillon en 2 eetlepels sesamolie. Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar. Meng de pindakaas met de sojasaus, honing, knoflook, gember, kokosmelk, sambal, sesamolie en het limoensap.

Snijd de komkommer door de helft en verwijder het zaad. Snijd in plakjes en meng met de azijn, suiker en koriander.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Voeg 1 eetlepel van het pindakaasmengsel toe en bak nog 3 minuten.

Schep de mie in kommen en verdeel de kip erover. Roer 75 ml water goed door het overige pindamengsel tot een romige dressing. Leg de wortel, sperziebonen, komkommer en gebakken uitjes erop en besprenkel met de rest van de pindadressing.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *