Rudi’s kip Teriyaki fantasie Bowl

Benodigdheden voor 2 personen

Voor de rijst

  • 2 eieren
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram rijst gekookt koud of lauw
  • 2 lente-uitjes in ringen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

Breek de eieren in een kom en kluts ze goed. Verhit in een koekenpan de 2 eetlepels olie en schenk het ei erbij. Roer tot het ei grof is. Zet het vuur uit voordat het roerei gaar is en zet apart. In dezelfde pan de andere 2 eetlepels olie verhitten en de rijst hierin bakken. Voeg als de korrels met olie zijn bedekt de lente-ui en het ei toe. Blijf roerbakken op hoog vuur. Doe de sojasaus en de vissaus erbij. De rijst opzij zetten en later opwarmen.

Voor de Kip Teriyaki

  • 1 komkommer in plakjes
  • 1 avocado in plakjes (gesneden)
  • 250 gram kippenfilet in blokjes
  • 200 gram broccoli roosjes
  • 300 gram baby paksoi in stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 1 steranijs
  • 150 ml kippenbouillon van een blokje
  • 100 gram edamame boontjes
  • sesamzaad
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de Teriyaki saus

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 10 gram verse gember geraspt
  • 2 theelepels sesamolie

Bereiding

Het beste voor dit recept is om al het snijwerk van tevoren te doen. Giet de edamame boontjes af. Doe alle ingrediënten voor de Teriyakisaus in een steelpannetje behalve de sesamolie. Verwarm op laag vuur en laat al roerend de suiker oplossen. Laat de saus wat afkoelen en voeg de sesamolie toe. Doe de blokjes kip circa 15 minuten in de marinade. Haal de kip uit de marinade en bak in een koekenpan tot ze gaar is. Haal uit de pan en leg ze op een boord, dek af met aluminiumfolie. Blancheer de broccoli roosjes 10 minuten. Giet ze af in een vergiet. Verwarm de olie in een wok en doe de paksoi, de broccoli en de plakjes knoflook erbij en wok ze ongeveer 4 minuten. Voeg dan de bouillon en steranijs toe. Draai het vuur laag en laat nog 4 minuutjes zachtjes koken. Verdeel de warme rijst over 2 kommen. Versier de bowl met de avocado, komkommer, broccoli/paksoi, Teriyaki kip en de boontjes. Sprenkel wat sesamzaadjes erover.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *