Mexicaanse Trybake

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 kippendijen
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 200 gram zwarte bonen
  • 200 gram kidney bonen
  • 2 handen vol Tortilla chips
  • 1 grote tomaat in blokjes gesneden
  • 2 stuks avocado
  • 70 gram zure room
  • 10 plakjes jalapeño’s
  • sap van 2 limoenen
  • 1 limoen in partjes
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • Handvol verse koriander fijn gesneden
  • 1 peper fijn gesneden

Bereiding

Trek kippenbouillon van de 3 kippendijen en de kippenbouillon tablet een uur op laag vuur. Laat afkoelen. Het kippenbouillon bewaren voor eventueel toekomstige soep.

Verwarm de oven voor op 175ºC.

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes, sniper de ui en peper zo fijn mogelijk en hak de koriander fijn. Pers de limoen uit en Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork heel fijn in een kom. Meng de tomaat, ui, peper en koriander tot een salsa. Breng de avocado op smaak met peper en zout. Spoel de zwarte en kidney bonen af en laat uitlekken.

Verspreid de tortilla chips over een met bakpapier beklede bakplaat. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en verdeel over de chips samen met de bonen. Strooi de kaas er overheen en zet voor 8-10 minuten in de oven.

Haal de tray uit de oven en verdeel de verse salsa, en sour cream er overheen en maak af met limoen partjes, jalapeño’s en extra koriander.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *