Benodigdheden voor 4 personen
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 75 gram pancetta in blokjes
- 6 bosuitjes in stukjes
- 1 tl fijngehakte rozemarijn
- 1 dubbele kipfilet, in grove stukken gesneden
- 1/2 tl selderijzout
- 125 ml witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 tl suiker
- 1 blik cannellini bonen of witte bonen á 400 gram
Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de pancetta, bosui, knoflook en rozemarijn in een paar minuten. Leg de stukken kip in de pan, roer goed en voeg het selderijzout toe. Schenk de wijn erbij en laat het mengsel aan de kook komen voordat je de tomaten, laurierblaadjes en suiker erbij doet. Leg het deksel op de pan en laat de kip in 20 minuten gaar koken. Laat de bonen uitlekken en doe ze in de pan. Wanneer de bonen goed warm zijn is je gerecht klaar.