Quinoa met zwarte bonen, mais en kip

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 el olijfolie
  • 500 gram kippenfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 gr quinoa
  • 300 ml kippenbouillon (zelf gemaakt)
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 theeleppel cayennepeper
  • Zout en vers gemalen zwarte peper
  • Klein blikje maiskorrels
  • 1 blik 400 gr zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • Een handvol fijngeknipte verse koriander

Bereiding

 Doe in een pan de 300 ml water met de kippenfilet en 1 bouillon tablet. Breng aan de kook en laat het een uur zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen.  Verhit de olie in een steelpan en bak al roerend de ui en knoflook lichtbruin. Doe de quinoa bij de ui en knoflook en giet de kippenbouillon erover. Breng op smaak met komijn, cayennepeper, zout en zwarte peper. Snijd de kip in blokjes en doe het bij de quinoa. Breng het mengsel aan de kook, doe dan het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.

Roer de maiskorrels erdoor en laat het nog 5 minuten zachtjes koken zodat alles goed warm is. Meng als laatste de zwarte bonen en koriander erdoor. Laat alles goed doorwarmen.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *