Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook fijn gesnipperd
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika in grove stukken
- 2 kleine of 1 middelgrote aardappel
- 100 gram in blokjes gesneden chorizo
- 1 blik tomaten
- 1,5 dl witte wijn
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 1 visbouillonblokje
- Zwarte peper
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels verse platte peterselie, fijn gesneden
- 500 gram mosselen in de schelp
- 500 gram vongole in schelp
- 400 gram victoriabaars in grove stukken
- 4 gamba’s
- 2 stukken inktvis in grove stukken
Bereiding
Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze beetgaar in circa 15 minuten.
Bij het bereiden van de cataplana stapel je alle ingrediënten in de pan. Heb je geen cataplana, dan kun je ook een wok met deksel of gietijzeren pan nemen. Doe de olijfolie als eerste in de pan en voeg de knoflook en uien toe. Daarna voeg je het blik tomaten en de tomatenpuree toe. Daar bovenop leg je de chorizo, paprika, aardappelen, mosselen, vongole, laurierbad, victoriabaars, gamba’s en inktvis. Giet de witte wijn over het geheel, te samen met de citroensap. Brokkel het bouillonblokje over het geheel en voeg de peterselie toe. Bestrooi met zwarte peper.
Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Als het kookt, dan zachtjes laten sudderen tot het geheel gaar is. Dit duurt circa 15 minuten. Als de mosselen en vongole open zijn, is het gerecht gaar.
Let op: NIET ROEREN
Tip
Hetzelfde gerecht kun je maken met vlees of kip. Vervang de vis voor kip of vlees. Je kunt zelfs vis en kip combineren! Laat je fantasie de vrije loop.
Lekker met brood.