Benodigdheden voor 4 personen
- 4 stukjes tonijn van ca 125 gr per stuk
- 3 limoenen
- 2 cm gember, geraspt
- 3 tenen knoflook uit de knijper
- 2 ½ dl olijfolie
- 2 volle el mayonaise
- 1 bakje verse koriander
- Peper & zout
Bereiding
Maak een marinade van het sap van 2 limoenen, 1,5 dl olijfolie, de gember en de knoflook. Leg de moten tonijn hier twee uur in (niet langer!).
Meng twee volle eetlepels mayonaise met het sap van een halve limoen en 1 dl olie tot een dressing. Roer de fijngeknipte koriander er door.
Dep de tonijnmoten droog, kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnmoten in een gloeiend hete grilpan. Reken op 3 minuten per kant, de tonijn mag van binnen rood blijven. Leg de moten tonijn op de borden en schep er een lepel van de limoen/koriander dressing over.
Serveer direct. Lekker met risotto met doperwten, kleine groene asperges en munt.