Benodigdheden Voor de saus voor 2 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
- 20 zwarte olijven
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- gedroogde rode peper naar smaak
- 1 glaasje droge marsala
- peper en zout
- 6 verse tonijnfilets, 100 gram per stuk
- Zout
- beetje bloem
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiding
De saus: doe een scheutje olijfolie in een wok. Voeg de rode paprika en de fijn geperste knoflook toe. Fruit dit even op laag vuur. Voeg vervolgens de tomaten, olijven (in grove stukjes gesneden), laurier, rozemarijn, Italiaanse kruiden, verkruimelde peper toe. Schenk de Marsala erbij en laat het geheel 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen met een deksel op de wok. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Bestrooi de tonijnfilets met zout en bestuif ze aan beide kanten met wat bloem. Verhit de olijfolie op de grillplaat en bak de tonijnfilets heel licht aan beide zijden. De tonijn mag best nog roze zijn van binnen. Leg de saus op een bord en leg daarop een stukje tonijn.
Lekker met rozemarijnaardappeltjes en groente (bijvoorbeeld courgette) of salade.