Tonijnsteak met sesam en groente uit de wok

Benodigdheden voor 2 personen

  • 6 el sesamzaad
  • 2 tonijnsteaks van 150 g per stuk
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 grote ui, in dunne ringen
  • 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 8 groene asperges, stugge onderkant eraf, in stukjes van 5 cm
  • 200 g verse spinazie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 kleine rode bird’s eye chilipeper (of rawit), heel fijngesneden (gebruik de zaadjes als je het extra heet wilt maken)
  • 1 el sesamolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen
  • handvol verse koriander

Bereiding

Verspreid de sesamzaadjes over een groot bord en druk de tonijnsteaks er een voor een stevig in, met beide kanten, zodat de zaadjes eraan blijven kleven. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijnsteaks als de olijfolie heet is 1-2 minuten aan elke kant. Haal de tonijn uit de pan en zet weg. Verhit de rest van de olijfolie in een grote wok en bak de uien en knoflook 2 minuten, voeg de asperges toe en roerbak ze nog een paar minuten. Doe er nu de spinazie bij en roer tot de blaadjes slinken. Voeg het citroensap toe en haal de pan van het vuur. Roer de chilipeper en sesamolie erdoor en breng op smaak met zeezout en peper. Schep de groente uit de wok op 4 borden. Leg de tonijnsteaks erop en bestrooi met lente-uitjes en koriander.

TIP : Niets is erger dan tonijn die te lang is gebakken. Dat is echt zonde van de dure, goede vis. Ik raad altijd aan de steaks van binnen vrij rauw te houden.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *