Benodigdheden voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 bosuitjes fijngesneden
- 2 eetlepels fijngesneden korianderblad
- 3 tenen knoflook in plakjes
- 1 gele paprika zonder zaadjes fijngesneden
- 2 cm verse gember geschild en fijngesneden
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 eetlepel basterdsuiker
- 4 dl kokosmelk
- 3 grote tomaten in partjes gesneden
- 225 gram heilbot stukjes van 5 cm
- 225 gram middelgrote garnalen
- 1 eetlepel vers limoensap
Bereiding
Verhit de olie in een pan op matig vuur en bak de bosuitjes, knoflook, paprika en gember 5 minuten. Voeg het kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak de groenten nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, suiker, koksmelk en tomaten toe. Laat de saus onafgedekt 15 minuten pruttelen. Voeg de heilbot en garnalen toe en laat ze onafgedekt 5 tot 8 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Schep de koriander en limoensap erover.