Viscurry met Paprika en Gember

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 bosuitjes fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden korianderblad
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 1 gele paprika zonder zaadjes fijngesneden
  • 2 cm verse gember geschild en fijngesneden
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 eetlepel basterdsuiker
  • 4 dl kokosmelk
  • 3 grote tomaten in partjes gesneden
  • 225 gram heilbot stukjes van 5 cm
  • 225 gram middelgrote garnalen
  • 1 eetlepel vers limoensap

Bereiding

Verhit de olie in een pan op matig vuur en bak de bosuitjes, knoflook, paprika en gember 5 minuten. Voeg het kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak de groenten nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, suiker, koksmelk en tomaten toe. Laat de saus onafgedekt 15 minuten pruttelen. Voeg de heilbot en garnalen toe en laat ze onafgedekt 5 tot 8 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Schep de koriander en limoensap erover.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *