Benodigdheden voor 2 personen
- 250 gram zalmfilet
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1/2 potje geraspte mierikswortel (potje a 140 gram)
- 1 zakje verse bieslook
- 11/2 limoen
- 4 eetlepels mayonaise
Bereiding
Zalm in twee gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen. Filets bestrooien met versgemalen peper en zout en dun bestrijken met olie en mierikswortel. Bieslook boven bord fijn knippen. Zalm in bieslook drukken zodat alle kanten ermee bedekt zijn. Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren. Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, zout en peper naar smaak. Grillpan heet laten worden. Zalm 2-3 minuten per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn. Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren. Zalmfilets en limoen op twee borden leggen. Mierikswortelsaus ernaast scheppen.