Benodigdheden voor 4 personen
- 1 pak I Zeekraal
- 500 gram garnalen
- 40 gram gesnipperde gember
- 4 teentjes gesnipperde knoflook
- 3 snufjes chilivlokken of Cayennepeper
- zout & peper
- 2-3 el woksaus
- 450 gram courgette
- 400 gram taugé
- 4 el olijfolie
- 100 gram gehakte pinda’s
- 2 limoenen
- 12 snacktomaatjes
Bereiding
Snijd de courgette in de lengte doormidden en halveer beide helften nogmaals in de lengte. Snijd dit in dunne reepjes.
Dep de garnalen goed droog. Bestrooi ze met de chilivlokken of cayennepeper en wat zout. Verhit de olie in een wokpan. Bak de garnalen twee minuten op hoog vuur, samen met de knoflook en de gember.
Voeg nu de courgette en de zeekraal toe en direct daarna de woksaus. Bak dit samen nog 1 minuut en doe dan de taugé, tomaatjes en pinda’s erbij. Blijf roeren.
Schep het gerecht in een mooie kom en besprenkel het met limoensap,