Benodigdheden voor 4 personen
- 4 kogelbiefstuk van 100 gram per stuk
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 plakjes serranoham
- 12 blaadjes salie
- 750 gram vastkokende aardappels in plakjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 75 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 theelepels tijmblaadjes
- 20 gram boter
- zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de zijkanten van de biefstukjes met mosterd. Verdeel over elk plakje ham 3 blaadjes salie. Omwikkel de biefstukjes met de ham en bind vast met keukentouw. Laat de aardappelplakjes aan de kook komen, giet af en meng met 2 eetlepels olie, de Parmezaan, tijm, zout en peper en verdeel gelijkmatig, elkaar iets overlappend, over een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de aardappels in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zet de laatste 5 minuten de grill erbij aan zodat ze een mooi korstje krijgen. Verwarm intussen de boter in een koekenpan, voeg als het schuim wegtrekt de rest van de olie toe. Bak de biefstukjes op hoog vuur in 4-7 minuten bruin en vanbinnen nog rosé. Keer ze na 3-4 minuten om. Schep wat aardappels op 4 borden.Neem de biefstukjes uit de pan en leg ze op de aardappels.
TIP
Lekker met een gemengde salade.