Benodigdheden voor 4 personen
- 600 gram varkenshaas
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 dl kippenbouillon van een blokje
- 1 ei
- 1 el verse tijm, of ½ gedroogd
- 1 el verse basilicum
- 1 el verse koriander
- 75 gr geraspte parmezaanse kaas
- 50 gr bloem
- 1 dl olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
De sjalotjes en knoflook fijn hakken. De tijm, koriander en basilicum fijn snijden. De bloem zeven, de bouillon toevoegen en gladroeren. Het ei toevoegen en nogmaals gladroeren. Als laatste de kaas en kruiden toevoegen en het beslag (piccata) op smaak brengen met zout en peper.
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Haal daarna het vlees eerst door een beetje bloem en daarna door het beslag. Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak beide kanten in 8 minuten mooi bruin. Het vlees moet mooi rosé zijn. Laat het vlees in een voorverwarmde oven op 50 graden nog 5 minuten rusten, hierdoor blijft de piccata heel krokant.