Benodigdheden voor 2 personen
- 150 gr champignons in plakjes
- 125 gr gerookte spekblokjes (magere)
- 2 tenen knoflook gesnipperdd
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika in kleine blokjes
- 1 eetlepel peterselie
- 4 eieren
- 125 ml room
- Snuf peper
- Snuf zout
- 5 plakken bladerdeeg
- 75 gr geraspte kaas
- Boter of margarine om in te vetten
- 2 eetlepel paneermeel
- Springvorm van 18 – 20 cm
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekblokjes samen met de ui en knoflook in een pan. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 5 minuutjes en voeg de peterselie toe. Laat de groenten en spekjes eventueel uitlekken als er veel vocht of vet vrij is gekomen.
Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm in met bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Klop de eieren los met room en breng op smaak met een snufje peper en zout. Voeg de geraspte kaas toe en meng er samen met de gebakken spekjes en groenten doorheen.
Giet het mengsel in de bekleedde springvorm. Bak de quiche met champignons 35 minuten in de oven tot hij gaar is. Serveer de quiche warm. Als avondmaal eventueel met een kop soep of een salade.