Benodigdheden voor 4 personen
- 1 blik a 400 gr. linzen
- 1 blik a 400 gr. zwarte bonen
- 1 blik a 400 gr. kidney bonen
- 1 blik a 340 gr. witte bonen
- 1 blik a 150 gr. maïs
- 300 gr. rundergehakt
- 1 blik a 240 gram tomaten
- 1 blik a 140 gr. tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 4 grote tenen knoflook (in plakjes)
- 2 theelepels oregano
- 1 flink hand koriander (fijn gesneden)
- 3 theelepels komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 gedroogde pepers
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout, peper
- 1 vleesbouillontablet
Bereiding
Verhit de olijfolijfolie in een pan. Snipper de ui, knoflook en paprika fijn en fruit dit in de olie. Doe wat zout en peper op het gehakt en bak dit mee tot het geheel gaar is. Doe de oregano, cayennepeper, komijn en gedroogde pepers erbij en laat even sudderen. Voeg het blik tomaten en de tomatenpuree toe. Ondertussen de kidneybonen, de witte bonen en maïs uit laten lekken in een vergiet .Doe al deze ingrediënten na 10 minuten bij het gehakt. Verkruimel het vleesbouillontablet door de saus. Laat ondertussen ook de linzen uitlekken en voeg ze na 10 minuten bij het gehaktmengsel. Even omroeren en klaar. Lekker met stokbrood of een salade..