Benodigdheden voor 4 personen
- 1 flinke ui
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- Neutrale olie
- 300 gr. rundergehakt
- 2 theelepels dijonmosterd + eventueel extra als topping
- Zout en peper
- 1 blikje tomatenblokjes
- 5 zoetzure augurken
- Worcestersaus en tabasco naar smaak
- 4 zachte bolletjes/broodjes (liefst brioche)
Bereiding
Pel en snijd de helft van de ui in ringen en snipper de andere helft fijn. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de gesnipperde ui, paprika en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt en mosterd toe en kruid met zout en peper. Bak een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes toe, breng deze aan de kook en laat circa 20 minuten stoven en inkoken tot het een smeuïg geheel is.Snijd 3 augurken in fijne blokjes. Voeg het grootste gedeelte toe aan de saus.Breng op smaak met worcestersaus en tabasco. Snijd de broodjes open en vul met het gehakt en saus, top met de uienringen, de overige augurkblokjes en eventueel wat extra mosterd.