Benodigdheden voor 4 personen
- 700 gr vastkokend aardappels in vieren
- 60 ml olijfolie
- 1 rode ui, gepeld, fijngesneden
- 500 gr chorizoworst, in plakjes
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 gedroogde pepertjes
- 1 blik grote witte bonen á 400 gr
- 1 blik tomatenblokjes á 400 gr
- 2 laurierbladeren
- 150 ml runderbouillon
- 4 el gewoon of bladpeterselie
Bereiding
Doe de aardappels in een ruime pan met koud water met zout. Breng aan de kook en kook de aardappels in 10 minuten op zacht vuur beetgaar. Neem de pan van het vuur en giet af. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de ui in 3-4 minuten glazig. Voeg de chorizo toe en bak deze mee tot hij goudbruin kleurt. Schep het chorizomengsel op een bord en zet apart. Schep de knoflook en chilivlokken in de pan. Bak ze een paar seconden en voeg dan de aardappel, witte bonen, tomaat, laurier en het chorizomengsel toe. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, temper het vuur en stoof het gerecht 10 minuten. Roer de peterselie erdoor.