Benodigdheden voor 4 personen
- 400 gram magere runderlappen
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- Scheutje balsamico azijn
- Glas rode wijn
- Klein glas Ouzo
- 1 laurierblad
- 2 el komijnpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el oregano
- 2 el dragon
- 1 vleesbouillonblokje
- 75 gram feta
- Half bosje peterselie
- 280 gram orzo
- Zout en peper
Bereiding
Snijd het vlees in stukjes. Snipper de sjalotten en ontvel de knoflook. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak hierin het vlees ongeveer 2 minuten. Voeg de sjalot toe en pers de knoflook uit boven de pan. Laat het ongeveer 3 minuten bakken. Voeg tijdens het bakken de komijn, kaneel, oregano, dragon en gemalen peper toe. Besprenkel het vlees met de balsamico azijn en laat het even een minuutje verdampen. Voeg de wijn ouzo en het laurierblad toe. Laat de wijn een paar minuten verdampen. Voeg dan de tomatenpuree, blik tomaten, het boullonblokje en 300 ml water toe. Laat de saus minstens 4 uur stoven op een zacht pitje. Roer af en toe door en als de saus te dik wordt, voeg je wat water toe. Verwijder het laurierblaadje en laat zonder deksel nog even wat indikken.
Kook de orzo volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de peterselie fijn. Schep de orzo op de borden en schep de saus erover. Garneer met peterselie en verkruimelde feta.