Benodigdheden voor 6 personen
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom
- 100 ml limoncello
- Pak lange vingers
- 1 citroen
- 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Was de citroen goed met warm water en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit. Roer de mascarpone los samen met 35 ml limoncello, de helft van de citroenrasp en het citroensap. Meng de slagroom met het mascarpone mengsel. Giet 65 ml limoncello in een schaaltje. Snijd de lange vingers door de helft en laat even kort weken in de limoncello. Pak de glaasjes en bedek de bodem met de in limoncello geweekte lange vingers. Verdeel de helft van de limoncello mascarpone over de glaasjes. Maak nu nog een laag met lange vingers die je in de overige limoncello weekt en als laatst een laag van de limoncello mascarpone. Zet de limoncello tiramisu in glaasjes voor minstens 2 uur in de koelkast. Snijd 2 lange vingers doormidden en steek deze rechtop in de mascarpone ter garnering. Bestrooi met nog wat citroenrasp.