Benodigdheden voor 2 personen
-
- 1 bol knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 blik gepelde tomatenblokjes (400 gram)
- 150 gram artisjokharten, uitgelekt en fijngesneden
- 1 eetlepel verse tijm of gedroogd
- 1/2 bouillonblokje (rund of kip)
- 150 spaghetti
- vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de kop van de knoflookbol en verwijder uitstekende droge velletjes. Besprenkel met wat olie, peper en zout en rol in wat aluminiumfolie en zet in de oven. Ca. 45 minuten roosteren en daarna af laten koelen.
Ondertussen de overgebleven 2 eetlepels olie verwarmen in een pan en de ui circa 3 minuten fruiten. Voeg het blik gepelde tomatenblokjes, artisjokken, tijm en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 minuten sudderen.
Knijp de teentjes knoflook uit de bol en roer door de saus. Breng op smaak met peper.
Kook de spaghetti volgens de instructie op de verpakking. Schep de gekookte pasta op de borden. Verdeel de saus over de pasta en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.