Benodigdheden voor 2 personen
- 250 gram verse Tortellini gevuld met vlees
- handje fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 1 rode paprika
- 125 ml kookroom
- scheutje witte wijn
- handje geroosterde pijnboompitten
- peper en zout
- 1/4 verkruimeld vleesbouillonblokje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de paprika in een schaal en schuif ze ca. 30 minuten in de oven tot de schil rondom is geblakerd en openspringt. Schep de paprika in een kom en laat deze afgedekt met folie afkoelen. Als de paprika afgekoeld is trek je gemakkelijk het velletje van de paprika en verwijder je de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de paprika met 1 teentje knoflook en het grootste gedeelte van de peterselie, de rest is voor de garnering, met de staafmixer. Voeg de room toe. Fruit de rest van de knoflook in een pan en voeg de paprikapuree + de witte wijn toe en laat 15 minuten sudderen. Kook de Tortellini gaar en dien op met de paprikacrème. Bestrooi met pijnboompitten en de rest van de peterselie.