Benodigdheden voor 2 personen
Voor de salade
- 125 gram quinoa
- 1/2 broccoli in roosjes
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 1/4 komkommer in dunne plakjes
- 1/2 bosje koriander
- 1 peper in ringetjes
- 2 theelepels zwarte sesamzaadjes
Voor de dressing
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 stuk verse gember van een duim dik fijn gesneden
- 1 knoflook teentje geperst
- 1/2 peper in ringetjes
- 1 theelepel vissaus
- rasp en sap van 1 limoen
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de dressing samen in een kom en roer goed door.
Bereid de quinoa volgens de verpakking. Ik voeg altijd 1 bouillon blokje toe in plaats van zout om meer smaak aan de quinoa te geven. Kook de broccoli tot het beetgaar is. In het water voeg ik ook altijd een groentebouillon blokje toe om de broccoli meer smaak te geven. Haal de broccoli van het vuur en giet de af. Zet opzij om af te koelen. Meng de broccoli, komkommer, quinoa,peper en de koriander in een schaal. Doe er de dressing overheen en garneer met de sesamzaadjes.
TIP
Ik heb 1 kippenborst gebakken en fijn gesneden en door het salade gevoegd.