Benodigdheden voor 4 personen
- 300 gram kipfilet in blokjes
- 150 gram chorizoworst in stukjes gesneden
- 300 gram basmatirijst
- 150 gram garnalen
- 1 ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook in plakjes
- 1 1/2 stengels bleekselderij fijngesneden
- 2 paprika’s in blokjes (oranje en rood)
- 2 theelepels zelfgemaakte cajunkruiden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1 blik tomaten blokjes
- 600 ml kippenbouillon
- verse peterselie fijngehakt
- olijfolie
Bereiding
Fruit de ui met bleekselderij en knoflook aan in een hapjespan met olie. Doe hierna de kipfilet met cajunkruiden erbij en bak dit mee tot de kip rondom is aangebakken. Voeg hierna de blokjes paprika toe en bak dit nog 5 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en de tijm en basilicum met worcestershire saus. Roer door elkaar en voeg hierna de tomatenblokjes en bouillon toe. Roer even door elkaar voor je de rijst en chorizo toevoegt. Roer nogmaals door zodat de rijst in het vocht ligt. Voeg de garnalen toe. Laat dit alles op laag vuur, met deksel op de pan 25 minuten pruttelen. Roer de kip Jambalaya tussentijds even door. Garneer met gehakte peterselie en serveer hierna direct.