Benodigdheden voor 4 personen
- 1 liter water
- 300 g driekleurenquinoa
- 300 g radijsjes
- 200 g peultjes
- 1 citroen
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 bakje bakje tuinkers
- ¼ tl chilivlokken
- 2 el Parmigiano Reggiano-poeder
- 50 g gerookte amandelen
- 225 g halloumi kaas of Feta
Berijding
- Breng in een pan het water aan de kook en laat hierin de quinoa 10 min. zachtjes koken. Giet de quinoa af in een zeef en laat uitlekken. Doe in een kom en laat iets afkoelen.
- Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Snijd de radijsjes in parten. Kook de peultjes 1 min., zodat ze beetgaar zijn (dit heet blancheren) Spoel direct koud en laat goed uitlekken.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de quinoa en pers de vrucht uit. Voeg het citroensap en de olie toe en schep om. Voeg de radijs en peultjes toe. Knip de tuinkers erboven, maar houd iets achter voor de garnering. Schep de salade om en breng op smaak met chilivlokken en de kaaspoeder.
- Hak de gerookte amandelen grof. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de plakken 3 min. Keer halverwege. Halloumi is een kaas die niet smelt en is daarom perfect om te grillen.
- Verdeel de halloumi, gerookte amandelen en de rest van de tuinkers over de salade.