- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 rode paprika
- 1 1/2 theelepels gerookte paprika poeder
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 grote tomaat
- 200 gram snelkookrijst
- zout en peper
- 125 gram chorizoworst in plakjes
- 450 ml kippenbouillon
- 300 gram grote rauwe garnalen, gepeld, darm verwijderd
- 2 eetlepels peterselie ter garnering
Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui en paprika’s 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak de groenten nog 3 minuten zonder ze te laten kleuren. Schep ze af en toe om. Voeg de tomaat, rijst en wat zout en peper toe en bak nog 2 minuten. Schep de chorizo erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en kook de rijst 15 minuten tot hij bijna gaar, maar nog vochtig is. Voeg de garnalen toe en kook ze 5 minuten mee tot ze roze kleuren. Inmiddels zal de rijst gaar zijn en alle vloeistof opgenomen; verwarm het gerecht zo nodig nog 2 minuten onafgedekt zodat de resterende bouillon kan verdampen. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Strooi de peterselie erover en serveer.