Benodigdheden voor 2 personen
- 1 kleine ui gesnipperd
- 3/4 courgette in blokjes
- 150 gram gerookte zalm
- 2 takjes verse dille, gehakt of 1/2 theelepel gedroogde dille
- 2 eetlepels olijfolie of, 40 gram boter
- 300 gram risottorijst van goede kwaliteit
- 1 dl witte wijn
- 1 liter visbouillon
Bereiding
Smelt de boter en fruit de ui zacht en glazig. Voeg de rijst toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn en de courgette toe en roer de rijst om. Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe; wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig door. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn. Schep er tenslotte voorzichtig de dille en zalm door. Breng de risotto op smaak met zout en peper.