Benodigdheden voor 4 personen
- 300 gram arboriorijst (risotto rijst)
- 1 rode ui, fijn gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 kleine venkel knol, in stukjes
- 1 flinke scheut witte wijn
- 1,5 liter runder bouillon
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 plakjes pancette in stukken gesneden
Bereiding
Verhit de olie en fruit de ui, en de knoflook zacht en glazig. Voeg de rijst en de pancetta toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn en de venkel toe en roer de rijst om. Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de runderbouillon toe; wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig door. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn. Schep er tenslotte voorzichtig de peterselie en de parmezaanse kaas door. Breng de risotto op smaak met zout en peper.