Benodigdheden voor 2 personen
100 gram botersla
100 gram veldsla
1 snack-komkommer
200 gram gekookte garnalen met staartje
2 teentjes knoflook, snipperd
3 djeroek poeroetblaadjes (toko)
1 serehstengel, gepeld en
gesnipperd (toko)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 rood pepertje, in ringetjes gesneden
partjes limoen
Dressing
2 eetlepels zonnebloemolie
scheutje limoensap
2 eetlepels nam-pla (Thaise vissaus)
stukje verse gember, geraspt of fijngehakt
paar druppeltjes tabasco
paar druppeltjes sesamolie
zout en peper
Bereiding
Verhit de eetlepel zonnebloemolie en bak de garnalen te samen met de djeroek poeroetblaadjes, knoflook en sereh ca. 5 minuten. Schep uit de pan, verwijder de djeroek poeroet blaadjes en laat tot lauw afkoelen. Verdeel de sla en komkommer over 2 borden. Meng de ingrediënten voor de dressing. Druppel de dressing over de salade en meng erdoor. Schep de garnalen met de sereh en knoflook over de salade. Bestrooi de salade met de peperringetjes en serveer met partjes limoen.