Mangosalade met warm gerookte zalm

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 mango geschild en in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 20 gram taugé
  • 1 rode peper in ringen
  • 2 lente-uitjes in ringen
  • 1 eetlepel grof gehakte koriander
  • 1 eetlepel grof gehakte basilicum
  • 1 sjalotje in ringen
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 2 warm gerookte zalmfilets (AH)

Voor de dressing

  • 2 theelepels knoflook fijn gehakt
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de warm gerookte zalm 6 tot 8 minuten in de oven. Besprenkel de mango met de helft van het limoensap en meng met de rest van de ingrediënten voor de salade, behalve de sjalotjes en de pinda’s in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van het limoensap en schep door de salade. Bestrooi de salade met de sjalotjes en pinda’s. Leg de warm gerookte zalm op of naast de mango salade.

TERUG