- 30 gr pijnboompitten
- 50 gr magere spekreepjes
- 50 gr kippenlevertjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 zak rucola
- 2 tomaten, in parten
- 2 eieren, hardgekookt, in parten
- 8 zwarte olijven in parten
- 1 avocado in parten
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bak de spekreepjes bruin en knapperig. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel olie met de knoflook in circa 5 minuten bruin. Klop de dressing van 2 eetlepels olie en de balsamicoazijn en breng hem op smaak met de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de rucola over 2 borden. Leg hier op de tomaat en schenk de dressing erover. Verdeel het spek, de levertjes, de eieren, de olijven en de avocado over de salade. Bestrooi hem met de pijnboompitten.