Marinade
- sap van een halve limoen
- 1 1/2 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- peper zout
- Voor de salade
- 300 gram kipfilét
- 1/2 zakje botersla
- 1/2 zakje veldsla
- 1 bosje waterkers
- 6 cherrytomaatjes
Dressing
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel pittige kerriepoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels verse limoensap
- 1 1/2 eetlepel magere mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de kipfilét hier ca. 30 minuten in. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de kipfilé ca. 8 minuten tot hij gaar is. Laat afkoelen en snijdt in reepjes. Meng de botersla, veldsla en waterkers door elkaar en schep in 2 borden. Snijd de cherrytomaatjes en leg ze op de sla. Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en roer heel goed, zodat de saus romig wordt. Verdeel de kip over de salade en druppel de dressing over het geheel.