- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 400 gram oud brood
- 500 gram gemengde tomaten
- zeezout
- 3 ansjovissen in olie
- 2 theelepeltjes kappertjes
- 1 rode ui
- 2 selderijstengels
- handvol verse basilicum, gesneden
- witte wijnazijn
- extra virgin olijfolie
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- zeezout en peper uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de paprika’s in een schaal en schuif ze ca. 30 minuten in de oven tot de schil rondom is geblakerd en openspringt. Schep ze in een kom en laat ze afgedekt met folie afkoelen. Als ze afgekoeld zijn trek je gemakkelijk de velletjes van de paprika’s en verwijder je de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de korst van het brood en scheur het brood in stukken. Bak de stukken brood in een klein beetje olijfolie krokant in een koekenpan. Snijdt de tomaten grof en bestrooi ze met wat zeezout. Leg ze in een vergiet met een kom eronder om het sap op te vangen. Snijd de ui en bleekselderij in dunne plakjes. Doe de paprika, het grootste gedeelte van de basilicumblaadjes, bleekselderij, ui en brood in een kom. Druk de tomaten plat in de vergiet om het overtollige sap eruit te halen. Haal de tomaten uit de vergiet en voeg ze toe aan het mengsel. Doe het sap van de tomaten in een schaal en voeg twee eetlepels azijn, 6 eetlepels olijfolie, de kappertjes en de knoflook toe. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Schep de dressing door de salade. Garneer met de ansjovis en basilicumblaadjes.