Benodigdheden voor 4 personen
- 3 gele paprikas
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook in plakkjes gesneden
- 7 dl kippenbouillon (liefst zelfgemaakt)
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 duim dik verse gember in plakkjes gesneden
- 2 theelepels kurkumapoeder
- handvol verse peterselie of verse bieslook fijngesneden
Bereiding
Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Maak de uien schoon en snij ze ook in grove stukken. Laat olijfolie in een soeppan goed heet worden. Voeg paprika, ui, knoflook en gember toe. Laat alles stoven. Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 minuten koken. Mix en kruid de soep met currypoeder, peper en zoet. Schep de soep in kommetje en versier met peterselie en bieslook