Courgettesoep met mais en koriander

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 ui gesnipperde
  • 1 courgette in stukjes
  • 1 kruimige aardappel in blokkjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel jalapenopeper uit een pot
  • 1,5 kippenbouillontablet
  • 1 liter water
  • 200 gram diepvries tuinerwten
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspte
  • een hand vol koriander fijngesneden
  • 150 gram mais in blik

Bereiding

Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken. Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *