Benodigdheden voor 4 personen
- 1 ui gesnipperde
- 1 courgette in stukjes
- 1 kruimige aardappel in blokkjes
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel jalapenopeper uit een pot
- 1,5 kippenbouillontablet
- 1 liter water
- 200 gram diepvries tuinerwten
- 50 gram parmezaanse kaas geraspte
- een hand vol koriander fijngesneden
- 150 gram mais in blik
Bereiding
Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken. Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.