Benodigdheden voor circa 6 personen
- 2 ½ el olijfolie
- 1 ui, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 el harissa
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 820 gram kikkererwten (blik), uitgelekt
- 800 gram tomaatblokjes (blik)
- 1 l kippenbouillon
- 500 gram koude gekookte kip in stukjes
- 3 el gehakte koriander, plus extra voor de garnering
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui al roerend 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de harissa en gemalen komijn toe en bak 1 minuut tot de geur vrij komt. Voeg de kikkererwten, tomaat, bouillon en 300 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken. Laat licht afkoelen en pureer de helft van de soep. Doe terug in de pan met de rest van de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg de kip toe en warm even mee. Roer de koriander erdoor, verdeel over kommen en serveer met extra koriander.
WEETJE
Harissa is een Tunesische pepersaus en is verkrijgbaar bij Oosterse winkels. Neem eventueel sambal ter vervanging.