Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 3 laurierblaadjes
- 1 pot gegrilde paprika’s, gepureerd
- 500 gram magere runderlappen, in kleine blokjes gesneden
- 100 ml rode wijn
- 1 liter water
- 2 vleesbouillonblokjes
- 1 rode paprika, zonder zaadjes in blokjes
- 1 vleestomaat, in blokjes
- 4 aardappelen, in blokjes
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout en peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika’s toe en bak 2 minuten. Schep het vlees erdoor en smoor 15 minuten op een lage stand. Giet de wijn en het water erbij. Voeg de bouillonblokjes, tomaat en paprika toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 1,5 uur (langer mag) zachtjes stoven.