Hongaarse goulashsoep

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 pot gegrilde paprika’s, gepureerd
  • 500 gram magere runderlappen, in kleine blokjes gesneden
  • 100 ml rode wijn
  • 1 liter water
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes in blokjes
  • 1 vleestomaat, in blokjes
  • 4 aardappelen, in blokjes

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout en peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika’s toe en bak 2 minuten. Schep het vlees erdoor en smoor 15 minuten op een lage stand. Giet de wijn en het water erbij. Voeg de bouillonblokjes, tomaat en paprika toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 1,5 uur (langer mag) zachtjes stoven.

TERUG