Kip in gemberbouillon met paksoi

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gram eiermie
  • 4 kipfilets in repen
  • 1 flinke struik paksoi in stuken
  • 1 hand taugé
  • Voor de gemberbouillon:
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 cm verse gember, geschild en in dunne repen
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 tl chinees vijfkruidenpoeder

Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Breng in een pan de ingrediënten voor de bouillon zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en leg de kipfilets erin. Laat de kip circa 20 minuten zachtjes pocheren (de bouillon mag niet koken) tot ze gaar zijn. Neem de filets uit de pan en snijdt in kleine stukjes. Doe de kip terug in de pan. Voeg de paksoi en taugé aan de bouillon toe. Laat de groenten 2 minuten zacht koken. Verdeel de koude eiermie over diepe kommen en schep de gemberbouillon met groenten en kip erover.

TERUG