Benodigdheden voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 200 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel garam masala of
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 400 gram bruine linzen (afgespoeld)
- 50 gram 0rzo
- 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 4 lente-/bosuitjes (fijngesneden)
- 1 bosje koriander (fijngehakt)
- 1 bosje munt (fijngehakt)
- 100 gram feta (verkruimeld)
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de pompoen, knoflook en garam masala toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de linzen, orzo en bouillon toe. Laat de soep op een lage stand circa 40 minuten zachtjes koken.
- Schep de dikke soep in kommen en bestrooi met de bosui, koriander, munt en feta. Lekker met naanbrood.