Marokkaanse kikkererwten soep

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 blikje kikkererwten, 400 gram.
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 ui in grove stukken
  • 1 l groentebouillon ( van 2 bouillon blokjes)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 el verse limoen sap
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • Handvol koriander fijn gesneden ( wat achter houden voor de garnering.

Bereiding:

  1. Olijfolie in een pan verhitten en de knoflook en ui bakken tot het wat glazig wordt.
  2. Doe de kikkererwten, gember, de komijnpoeder, kurkuma, cayennepeper en kaneel erbij en roer tot de geuren er vanaf komen.
  3. Tenslotte de bouillon, limoensap en de koriander toevoegen.
  4. Pureer alles in een met een staafmixer.
  5. Verdeel de soep in de soepkommen en versier met wat koriander.