Benodigdheden voor 4 personen
- 1 blikje kikkererwten, 400 gram.
- 3 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 ui in grove stukken
- 1 l groentebouillon ( van 2 bouillon blokjes)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kaneel
- 1 tl cayenne peper
- 1 el verse limoen sap
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
- Handvol koriander fijn gesneden ( wat achter houden voor de garnering.
Bereiding:
- Olijfolie in een pan verhitten en de knoflook en ui bakken tot het wat glazig wordt.
- Doe de kikkererwten, gember, de komijnpoeder, kurkuma, cayennepeper en kaneel erbij en roer tot de geuren er vanaf komen.
- Tenslotte de bouillon, limoensap en de koriander toevoegen.
- Pureer alles in een met een staafmixer.
- Verdeel de soep in de soepkommen en versier met wat koriander.