Pittige maïssoep

U-Maissoep

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g maiskorrels (blik)
  • 2 tl rode currypasta
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 takjes verse koriander
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verwarm een hoge pan met olie. Fruit ui en knoflook. Voeg  de tomaat, paprika, komijnpoeder en 300 gram maiskorrels met vocht en currypasta toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur circa 15 minuten zachtjes koken.

Nu gaan we de soep pureren

Pureer met een staafmixer de soep. Voeg de resterende maiskorrels toe, warm kort mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de koriander fijn en sprenkel over de soep.

Tip

Een blik kidneybonen door de soep maakt het ook heel lekker en is een uitstekende vervanger voor vlees.

TERUG