Ingrediënten:
Voor de bouillon
- 1 liter water
- 1 kip filet
- 2 kipbouillonblokjes
- 3 limoen blaadjes
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 1 stukje gember ( duim dik)
- 1 stuk Laos ( duim dik )
- 1 ui in kwarten
- 2 tenen knoflook geplet
- Sap van 1 limoen
- Vissaus om op smaak te maken
Voor de soep
- 125 gram taugé
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 4 stronken paksoi in stuken gesneden
- 1 stuk gember van een duim dik rag fijn gesneden
- 1 rode peper zonder zaad
- 1 eetlepel rode curry pasta
- 1 rode paprika in stuken gesneden
- 1 bakje oesterzwammen
- Handvol verse koriander fijn gesneden
- 1 eetlepel sesam olie
- I stuk gember van een duim dik fijn gesneden
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een soeppan. Breng aan de kook en zet het op een laag vuur voor ongeveer 1 uur met de deksel op de pan. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen. Zeef de bouillon. In de zelfde soeppan 1 eetlepel sesam olie verhitten samen met de in plakjes gesneden knoflook. Doe vervolgens rode peper en de fijn gesneden gember erbij. Doe vervolgens de rode curry pasta erbij en roer goed door. Giet nu de gezeefde bouillon erbij. Pluk nu de kip uit elkaar en doet dit vervolgens in de bouillon. Doe de paksoi, rode paprika, oesterzwammen ook in de bouillon. Doe op het laatste de taugé erbij en de verse koriander.