- 3 eetlepels olijfolie
- 3 tenen knoflook, gehakt
- 1 grote ui, heel fijn gesnipperd
- 25 gram risottorijst
- 2 theelepels paprikapoeder, mild
- 1 envelopje saffraan
- 2 theelepels gedroogde tijm
- sap van 1 sinaasappel, schoongeboend, schil geraspt
- 50 ml pastis
- 800 ml water
- 2 visbouillon tabletten
- 150 gram rivierkreeftjes
- 2 eetlepels platte peterselie
Bereiding
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 minuten op laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 minuten op laag vuur. Pers de sinaasappel uit. Schenk het sap en de pastis bij de rijst, laat dit 2 minuten zachtjes sudderen. Voeg de visfond, 400 ml water en 1 eetlepels sinaasappelrasp toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 minuten heel zacht koken. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de rivierkreeftjes toe en laat ze heel even mee warmen. Schep op de borden en garneer met peterselie.
hi
super lekker soepje, iedereen heeft er heel erg van genoten. !
groet Eve
Wat leuk om te horen dat het een succes was. Heel erg bedankt voor je reactie.
Groetjes Ruud & Ingrid