Tom Yum Kung

tom-yum-soup

Ingrediënten:

  • 2 Tom Yum bouillonblokjes voor 1 liter (of visbouillonblokjes)
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 4 stengels citroengras (sereh)
  • 1 stukje gember ( duim dik)
  • 8 laurierblaadjes (of salam)
  • Sap van 1 limoen
  • Vissaus om op smaak te maken
  • 150 gram witte champignons
  • 2 rode uien
  • 2 middelgrote vleestomaten
  • 15 grote garnalen (ongekookt)
  • Verse koriander

Bereiding

Doe 1 liter water in een soeppan met de bouillonblokjes en rode currypasta.

Verhit het water langzaam en laat de blokjes en pasta smelten.

Snijd het citroengras in stukken van ca. 2 cm en snipper de gember

Voeg ze toe aan de bouillon, samen met de laurierblaadjes.

Ontvel de rode uien en snijd ze in grove stukken

Voeg de limoensap toe.

Was de champignons en snijd ze door de helft, voeg ze toe aan de bouillon.

Proef nu de soep; de smaak moet een beetje pittig (spicy) zijn, een klein beetje zuur en een beetje zout (zoals soep nu eenmaal smaakt).

Maak de bouillon op smaak met vissaus indien nodig.

Maak de garnalen schoon en snijd tenslotte de tomaten in grove stukken.

Breng de bouillon aan de kook en voeg dan de tomaten en garnalen toe.
Laat de soep nog een minuutje doorkoken en draai dan het vuur uit.

Dien de soep op in kommen en strooi wat verse koriander op de soep.

Arroy mak mak!

TERUG