Benodigdheden voor 4 personen
- 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt
- 250 gram grote gekookte garnalen
- 150 gram chorizo, fijn gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1,2 liter bouillon, getrokken van 2 ½ visbouillonblokje
- ½ theelepel gemalen komijn
- Snufje saffraan
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout en peper
- Fijn gesneden verse peterselie, ter garnering
Bereiding
Snijd de inktvis in grove stukken en halveer de garnalen. Ze een grote pan op laag tot middelhoog vuur. Doe de chorizo in de hete pan en bak hem 5-10 minuten, onder regelmatig omscheppen, tot het meeste vet eruit is gelopen. Neem de chorizo met een bakschep uit de pan en laat hem op keukenpapier uitlekken.
Giet al het vet uit de pan. Smoor de ui, selderij, wortel en knoflook 3-4 minuten in dezelfde pan, met het deksel erop, tot de ui glazig is.
Voeg het blik tomaten, visbouillon, komijn, chilipoeder, saffraan, het laurierblaadje en de chorizo toe en roer even.
Voeg de inktvis toe. Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan. Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat de soep 40-45 minuten pruttelen, onder af en toe roeren, tot de inktvis en de wortel gaar zijn.
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in voorverwarmde kommen, strooi er peterselie over en serveer de soep.