Benodigdheden voor 4 personen
- Handje gedroogde paddenstoelen
- Olijfolie
- 300 gram gemengde wilde paddenstoelen in plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui gepeld en fijngehakt
- klont boter
- handvol verse tijm, alleen de blaadjes
- zeezout en peper uit de molen
- 1 liter kippen bouillon
- 2 eetlepels mascarpone
- handvol peterselie, alleen de blaadjes, grof gehakt
- 50 gram pancetta fijngehakt
Bereiding
Leg de gedroogde paddenstoelen in een klein bakje, giet er zoveel kokend water op dat de paddenstoelen onderstaan en laat ze wellen. Hak de helft ervan fijn. Neem een grote soeppan, zet die op het vuur tot hij goed heet is, doe er een paar scheuten olijfolie in en vervolgens de verse paddenstoelen en de fijngehakte pancetta. Roerbak ze op hoog vuur een minuut en doe er de knoflook, ui, boter en tijm bij, plus wat zout en peper. Na ongeveer een minuut zal je zien dat er vocht uit de paddenstoelen begint te lopen. Op dat moment mogen de gewelde paddenstoelen (gehakte en grove stukken) erbij. Zeef het weekwater en giet dat erbij. Laat het mengsel nog ongeveer 20 minuten bakken, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het mengsel op smaak en giet er de bouillon bij. Laat het aan de kook komen en 20 minuten op laag vuur koken. Daarna de soep pureren met de staafmixer en tot slot de peterselie en mascarpone toevoegen. Goed doorroeren en heet serveren.